0

Restauracja Hetmańska uczestnikiem IV Festiwalu rosołu

21 września 2014 r. na Rynku w Łapanowie odbył się IV Festiwal Rosołu, któremu przewodniczył Grzegorz Komendarek z serialu „ Złotopolscy”

Dziesięcioosobowe jury konkursowe dokonało wyboru najsmakowitszego rosołu w czterech kategoriach: Amatorzy, Profesjonaliści, Szkoły gastronomiczne i Goście.

Nasza restauracja w kategorii profesjonaliści zdobyła wyróżnienie, w którym liczył się smak oraz produkty, z jakich wykonane zostało danie.

Nasz rosół składał się z:

Naturalnej wody wiśnickiej(jest to bardzo czysta woda płynąca w każdym z domostw), z wywaru z kaczki z gospodarstwa domowego szefa naszej restauracji, włoszczyzny tj., marchewki, pietruszki, selera, pomidora, pora, cebuli z łupką (dla uzyskania lepszego koloru)

 Przyprawy

  • liście laurowe
  • ziela angielskiego
  • pieprzu czarnego
  • sól
  • natka pietruszki

Makaron został wykonany przez nasze kucharki staropolskim sposobem, w pełni naturalny.

Wyróżnienie, jakie zdobyła nasza restauracja jest motywacją do kolejnego konkursu, który odbędzie się za rok. Tym razem wrócimy z wygraną!!:)

Na nasz wyróżniony rosołek zapraszamy do restauracji…

  • dsc09495
  • p1220256
  • p1220258
  • p1220433
  • p1220434
  • p1220435
  • p1220436
  • p1220444
  • p1220446
  • p1220679
  • p1220680
  • IMAG3020
  • IMAG3042
  • IMAG3045